UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донецькій області пройшла акція "За мирний Донбас" і попереджувальний страйк

В акції проти насильства, зокрема, взяли участь працівники донецьких підприємств і співробітники ФК "Шахтар". Центральний собор Донецька підтримав протест дзвоном. Зафіксовано кілька нападів сепаратистів на жителів Донецька, які підтримали акцію.

В Донецькій області на найбільших підприємствах області відбувся попереджувальний страйк проти насильства і сепаратизму. До його проведення напередодні закликав олігарх Рінат Ахметов.

О 12:00 на підприємствах Ахметова та інших, які підтримали їх, включили гудки сирен. До 15:00 заводи, фабрики, шахти зупинили роботу.

В акції також взяли участь юнаки з академії ФК "Шахтар". Вони одягнені у форму з логотипом футбольної команди. Гравці "Шахтаря" в акції не беруть участі, бо у них зараз відпустка: футболісти знаходяться у роз'їздах. При цьому на стадіон прийшли працівники ФК "Шахтар". Всього присутні понад 400 осіб.

Рівно о 12 годині на стадіоні включили "гудок світу", який пролунав із динаміків. Учасники акції махали помаранчевими прапорцями з логотипом клубу і написом "Вперед, "Шахтар". "Гудок світу буде звучати щодня, поки не буде миру", - заявив ведучий заходу Костянтин Кіркорян.

Центральний собор Донецька підтримав протест дзвоном. Після цього до собору приїхала група озброєних терористів і вимагала видати їм священика, який бив у дзвони. Інцидент все ж вдалося вирішити мирним шляхом, священик не постраждав.

Озброєні кийками і палицями бойовики напали на машини на вулиці Артема, що беруть участь в акції "За мирний Донбас!".

"В районі Бібліотеки імені Крупської з кийками кинулися на машини. Намагалися бити скло. Там зараз вже "Швидкі" чергують", - повідомив очевидець.

Окрім того, збройні прийшли в офіси кількох міських служб таксі і під погрозами фізичної розправи вимагали водіїв не брати участь в акції на підтримку миру. !zn

Читайте також:

Активісти ДНР вирішили "націоналізувати" підприємства Ахметова

МВС підтримало заклики Ахметова до робітників Донбасу почати страйк

Ахметов відмовився платити податки "Донецької народній республіці"

Маріупольські металурги оголосили страйк проти сепаратизму