UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донбасі з початку доби спостерігається тиша - штаб ООС

У прифронтовому районі сапери ГСЧС розмінували понад два гектари території.

З початку доби порушень режиму тиші в Донбасі не зафіксовано, повідомляє прес-центр штабу ООС в понеділок 16 листопада.

"Протягом поточної доби, 16 листопада, порушення з боку збройних формувань Російської Федерації не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається тиша", - йдеться в повідомленні.

У районі проведення операції виконують завдання інші складові сил оборони. Так, сапери ГСЧС розмінували більше 2 гектарів території в прифронтовому районі і передали на знищення 100 вибухонебезпечних предметів.

"Українські захисники не втрачають пильності і готові миттєво реагувати на будь-які провокаційні дії противника", - додали в штабі.

Читайте також: Збройні формування РФ відкривали вогонь біля Мар’їнки та Старогнатівки

З 00:01 понеділка, 27 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, в черговий раз заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

Через загострення в зоні ООС глава МЗС Дмитро Кулеба ініціював термінову розмову з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, але він так і не відбувся. А керівництво української делегації в ТКГ заявило, що "окремі провокації" бойовиків не повинні бути "підставою для зриву мирного процесу".