UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донбасі від ворожого обстрілу загинув боєць ЗСУ

Обстріл стався в районі населеного пункту Південне.

В Донбасі в районі населеного пункту Південне в результаті обстрілу з боку російських найманців загинув український військовослужбовець.

Про це в четвер 18 березня повідомляє оперативно-тактичне угруповання "Північ" на сторінці в Facebook.

"18 березня збройні формування Російської Федерації в черговий раз порушили режим припинення вогню і здійснили прицільний обстріл позицій українських захисників з артилерійського озброєння та автоматичної зброї недалеко від населеного пункту Південне, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". В результаті ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав вогнепальне кульове поранення", йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що українському бійцю оперативно надали першу медичну допомогу, але, на жаль, врятувати його життя не вдалося.

Уточнюється, що на ворожий обстріл українські захисники відкрили у відповідь вогонь.

Читайте також: Зеленський розповів, коли стане відомо про терміни проведення зустрічі нормандської четвірки

"Стосовно дій збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК", - уточнює оперативно-тактичне угруповання "Північ" в соцмережі.

Раніше повідомлялося, що 14 березня під час ворожого обстрілу в районі проведення операції Об'єднаних сил отримав поранення український боєць.

Позиції ЗСУ поблизу Південного в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики накрили вогнем з мінометів калібру 82 міліметри, обстрілювали з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Один український військовослужбовець отримав кульове поранення.

Також повідомлялося, що протягом середи, 17 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування РФ дев'ять разів порушили режим припинення вогню: у Пєсків, Гнутове, Луганського, Світлодарська та Новотошківському, повідомили в штабі Об'єднаних сил в четвер.

Відзначається, що окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, заборонених Мінську домовленостями мінометів 82-го калібру, ручних протитанкових гранатометів, автоматичних станкових і станкових протитанкових гранатометів, а також з підствольних гранатометів.

Бойових втрат серед військовослужбовців ЗСУ упродовж минулої доби немає.