UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донбасі важко поранений боєць ЗСУ

Про факт поранення повідомили представникам ОБСЄ.

Російсько-окупаційні війська порушили режим припинення вогню і зробили нові обстріли в Донбасі.

В результаті обстрілу днем в суботу, 10 квітня, поранення отримав український військовослужбовець, повідомила Оперативно-тактична угруповання "Схід" на сторінці у Facebook.

Бойовики здійснили обстріл зі стрілецької зброї.

"В результаті обстрілу один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав кульове поранення. Воїну оперативно надана перша медична допомога, його доставили до лікувального закладу. Стан здоров'я захисника - середнього ступеня тяжкості", - йдеться в повідомленні.

Про дії російських окупантів повідомили представникам ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін.

Протягом минулої доби, 9 квітня, на Донбасі бойовики сім раз порушили перемир'я. Поранення отримав один боєць ВСУ.

Читайте також: Резніков заперечує можливість повномасштабної війни між Україною та Росією

Раніше повідомлялося, що бойовики російсько-окупаційних формувань знизили вогневу активність, але не припинили обстріли українських позицій в районі проведення операції Об'єднаних сил. Бойовики один раз порушили умови повного і всеосяжного перемир'я. Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає, повідомляє пресцентр штабу ООС.

По укріпленнях Збройних сил України поблизу Луганського в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» окупанти били з автоматичних станкових гранатометів.

Також повідомлялося, що в Запорізькій області з 7 по 16 квітня проходять позапланові збори 110-ї бригади територіальної оборони через загострення ситуації в Донбасі.

Позапланові збори під безпосереднім керівництвом офіцерів оперативного командування "Схід" Збройних сил України та Запорізького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.