UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донбасі п'ять порушень "тиші", є поранений боєць ВСУ

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь.

За добу в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксували п'ять порушень режиму припинення вогню.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС на сторінці в Facebook.

"У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" поруч з населеними пунктами Гнутове і Талаковка, збройні формування Російської Федерації кілька разів відкривали вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів", - йдеться в повідомленні.

Поруч Трудовської противник зробив в сторону українських позицій кілька черг з стрілецької зброї. Внаслідок пострілів, один український захисник отримав вогнепальне поранення. Воїн був швидко доставлений до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога.

Біля від Південного, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", російсько-окупаційні війська вели вогонь з підствольного гранатомета, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї.

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь.

Читайте також: Окупанти били з гранатометів по позиціях ЗСУ на Донеччині

Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представникам ОБСЄ.

З початку поточної доби, 16 січня, уздовж всієї лінії розмежування порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Обстановка в районі проведення операції Об'єднаних сил і надалі контрольована українським воїнами.

Раніше повідомлялося, що в результаті бойових дій на Донбасі протягом 2020 року загинули 50 військових Збройних сил України, повідомили в Міноборони.

"Кількість військовослужбовців ЗС України, які загинули за період проведення бойових дій під час ООС з початку 2020 року, становить 50 осіб. Кількість військовослужбовців ЗС України, які отримали поранення за період проведення бойових дій під час ООС з початку 2020 року, становить 339 чоловік", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що з інших причин, крім бойових, під час Операції Об'єднаних сил протягом минулого року померли 79 українських військових.