UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донбасі підірвався український військовий – штаб ООС

Постраждалого захисника України ушпиталили, він дістав травми середньої тяжкості.

На сході України у суботу, 5 червня, зберігалася тиша, російські найманці вогонь по наших позиціях не відкривали, повідомляє пресслужба штабу ОС.

Від початку доби 6 червня бойовики один раз обстріляли позиції ЗСУ на Донеччині – оборонців Пісків накрили вогнем із заборонених Мінськими домовленостями 120-мм мінометів.

Бойових втрат серед українських військових немає, однак є небойові. Через підрив на невідомому вибуховому пристрої травми середньої тяжкості дістав один український воїн, постраждалого ушпиталили.

«Наголошуємо, Збройні сили України неухильно дотримуються досягнутих домовленостей щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов'язання», - дододали у штабі.

Читайте також: Польща може бути майданчиком для переговорів щодо Донбасу — посол

Навесні Росія стягнула до українських кордонів війська та техніку на додачу до тих, які вже були там з 2014 року. Передислокацію військ у Москві пояснювали «проведенням військових навчань», однак після того, як їх було «завершено», війська від кордонів України так і не відвели.

В умовах підвищеної загрози повномасштабної російської агресії, повноважні українські міністерства та відомства воюють між собою за перерозподіл сфер впливу, а виконання державного оборонного замовлення опинилося під загрозою зриву. Докладніше читайте у статті Дмитра Менделєєва ««Залізний купол» для оборонних закупівель…» у ZN.UA.