UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донбасі окупанти створюють підрозділи для придушення протестів – розвідка

Основним завданням таких спецзагонів, під приводом охорони порядку, стануть придушення будь-яких акцій мирного населення.

Окупаційна влада в Донбасі створює нові "підрозділи охорони" з поліцейськими функціями, які будуть придушувати будь-які прояви громадянської непокори, заявив на брифінгу прес-секретар Міністерства оборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російська окупаційна влада з метою посилення контролю за населенням на тимчасово окупованих територіях Сходу України здійснює заходи щодо створення нових так званих воєнізованих структур, або підрозділів охорони, з так званими поліцейськими функціями", - розповів прес-секретар.

Він також зазначив, що основним завданням таких підрозділів, під приводом охорони громадського порядку, будуть придушення будь-яких акцій громадянської непокори, передає "Укрінформ".

Раніше в українській розвідці повідомляли про те, що російсько-окупаційні "адміністрації" "Л-ДНР" посилюють контроль над жителями тимчасово окупованих районів Донбасу за рахунок розширення переліку громадян, яким заборонений виїзд на підконтрольну Україні територію.