UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донбасі два бійця ВСУ були поранені при обстрілі противником

Обстріл стався біля Торецька та Сєвєродонецька.

В районі Торецька і Сєвєродонецька на Донбасі в результаті обстрілу з боку російських найманців українських позицій були поранені двоє військовослужбовців Збройних сил України.

Про це повідомила українська делегація для участі в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) на Telegram-каналі.

"6 лютого близько 13:00 у результаті обстрілу противником в районі Торецька і Сєвєродонецька отримали поранення двоє військовослужбовців Збройних сил України. Їм надано медичну допомогу, стан стабільний", - сказано в повідомленні.

Українська сторона СЦКК з використанням координаційного механізму ввела "режим тиші" на обох ділянках фронту, спрямовані відповідні ноти в СММ ОБСЄ.

Читайте також: Головнокомандувач ЗСУ перевірив боєготовність підрозділів на передовій: фоторепортаж

Раніше повідомлялося, що після оголошення повного і всеосяжного перемир'я бойовики російсько-окупаційних формувань знизили вогневу активність, але не припинили обстріли українських позицій в районі проведення операції Об'єднаних сил. У п'ятницю, 5 лютого, противник три рази порушив режим припинення вогню. Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає, повідомляє пресцентр штабу ООС.

Позиції Збройних сил України на підступах до Новомихайлівці в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» окупанти обстрілювали з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. У районі цього ж населеного пункту ворожий безпілотник перетнув лінію розмежування і дистанційно мінував українські зміцнення протипіхотними мінами ПОМ-2.

За Богданівці в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики вели вогонь з автоматичної станкового гранатомета.

Також повідомлялося, що піротехнічні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій за минулу добу обстежили майже 6 га території та виявили 153 снаряди і міни в Донецькій і Луганській областях, повідомив пресцентр штабу ООС.

Всі знайдені боєприпаси та інші вибухонебезпечні предмети були передані для утилізації на спеціальному полігоні.