UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донбасі чотири порушення "тиші": є загиблі і поранені українські воїни

Противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

У Донбасі за минулу добу збройні формування Російської Федерації чотири рази порушували режим припинення вогню.

В результаті ворожих обстрілів четверо українських військових загинули, ще двоє отримали поранення, повідомляє 27 березня штаб операції Об'єднаних сил.

Бойовики здійснили прицільний обстріл позицій українських військових поблизу Шумів з заборонених мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

У передмісті Майорського, противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Крім цього бойовики обстріляли зі стрілецької зброї позиції ООС поблизу Верхньоторецька.

"В результаті обстрілу чотири захисники зі складу Об'єднаних сил загинули, двоє отримали поранення. Пораненим воїнам оперативно надали першу медичну допомогу і доставили до лікувального закладу. Командування Об'єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблих воїнів", - повідомили в штабі.

Читайте також: 47 країн ООН визнали Росію агресором, а не посередником конфлікту в Донбасі

27 березня було зафіксовано одне порушення "тиші" з боку бойовиків.

"Недалеко від населеного пункту Славне, противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем. Втрат серед наших захисників з початку поточної доби немає", - додали в штабі.

У зв'язку з обстрілами в Донбасі українська сторона в Тристоронньої контактній групі скликала термінове засідання підгрупи з безпеки. Якщо Росія дасть свою згоду, то засідання відбудеться 27 березня.

Термінові консультації з радниками "Нормандії" провів глава Офісу президента Андрій Єрмак.