UA / RU
Підтримати ZN.ua

У "ДНР" заявили про затримання членів організації, яка заявила про відповідальність за ліквідацію "Мотороли"

"МГБ ДНР" заявило, що заарештовані шестеро членів організації "Misanthropic Division".

"ДНР" заявили, що затримали шістьох членів організації "Misanthropic Division", від імені якої раніше в мережі було поширено відео із заявою про те, що саме ця структура бере на себе відповідальність за ліквідацію ватажка терористичного угруповання "Спарта" Арсенія Павлова, відомого також як "Моторола". Выдповідне повідомлення у суботу, 12 листопада, опубліковано на офіційному сайті ДНР".

У повідомленні сказано, що затримання відбулися в Донецьку 11 листопада, їх проводило "МГБ ДНР".

"В даний час відносно затриманих проводяться оперативно-слідчі дії, вони дають свідчення про обставини вчинення злочинів терористичної і екстремісткою спрямованості. Активісти "Misanthropic Division" підтримували контакти з кадровими співробітниками СБУ і виконували завдання української спецслужби на території "республіки". Встановлено, що всі терористичні і диверсійні акції "ДНР і ЛНР" проводяться СБУ в рамках затвердженого оперативного задуму, метою якого є активізація внутрішніх протиріч між лідерами "республік Донбасу", створення передумов та умов для силового протистояння між ними", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, незабаром після ліквідації "Мотороли" в мережі з'явилося відеозвернення людей в масках і на тлі українського прапора. Вони заявили про свою відповідальність за ліквідацію бойовика.

Пізніше ватажок "ДНР" Олександр Захарченко заявив,що до вбивства терориста "ДНР", відомого як "Моторола", нібито причетний начальник управління СБУ України в Донецькій області Віталій Мариков, заявив ватажок "ДНР" Олександр Захарченко.

Нагадаємо, ввечері 16 жовтня стало відомо про вбивство одного з бойовиків терористичного угруповання "ДНР", громадянина РФ Арсенія Павлова по кличці "Моторола". Терористи підірвали в ліфті житлового будинку в Донецьку. "Моторола" знаходився в епіцентрі вибуху і отримав травми, несумісні з життям.

Ватажок терористичного угруповання "ДНР" Олександр Захарченко поклав відповідальність за ліквідацію бойовика Арсенія Павлова на Україну і розцінив її як порушення перемир'я. СБУ та МВС України підтвердили ліквідацію терориста "Мотороли", висловивши припущення, що польового командира усунули російські спецслужби.

Разом з тим, незаконне збройне формування "Спарта", яким раніше керував убитий в Донецьку бойовик, очолив його "заступник", двадцятитрирічний терорист Володимир Жога, відомий як "Воха".