UA / RU
Підтримати ZN.ua

У "ДНР" йде підготовка до "загальної мобілізації" - ІС

За ухилення від військової приписки у військкоматах" загрожують кримінальною відповідальністю".

У так званій "ДНР" проводиться підготовка до "загальної мобілізації", повідомлять координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у себе на сторінці в Facebook.

"Оголошено, що всі "громадяни ДНР" призовного віку повинні пройти військову приписку військових", а також буде проведена перевірка системи оповіщення", - пише він.

Наголошується, що тим, хто ухиляється від "приписки", загрожують кримінальною відповідальністю".

"Звертає на себе увагу той факт, що дані заходи в "ДНР" збіглися з призовом із запасу резервістів в РФ (в ході заходів, які проводяться 14-22 червня, з резервістами проводяться заняття з вогневої, тактичної, а також "суспільно-державної" підготовці під контролем офіцерів Генштабу ЗС РФ)", - зазначає координатор "ІС".

Читайте також: У Донецьку пройшла спільна нарада ватажків бойовиків, керівництва ФСБ і Нацгвардії РФ – розвідка

Перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль заявляв, що за два роки в Донбасі вбили 10 тис. українських громадян, були поранено – понад 20 тисяч осіб, а близько 1,8 млн осіб стали біженцями. За його словами, російські військові в Донбасі, незважаючи на Мінські домовленості, влаштовують вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і продовжують обстрілювати позиції ЗСУ.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.