UA / RU
Підтримати ZN.ua

У "ДНР" переселенців, що повертаються, перевіряють місцеві особісти - ІС

Працівники так званих "міністерств державної безпеки" шукають серед них нібито українську агентуру і шпигунів.

Підрозділи "МДБ ДНР" отримали вказівку виявляти "агентуру і посібників українських спецслужб" з числа переселенців, які повернулися на тимчасово окуповані території Донбасу, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

У так званих "органах соціального захисту ДНР" співробітники "МДБ" активно вилучають дані про переселенців для проведення подальшої перевірки. За словами координатора, в містах Зугрес та Іловайськ, а також селищі Зуївка, отримані дані про 400 людей. Особлива увага приділяється населеному пункту, звідки прибув переселенець: у тому випадку, якщо це не на території Донецької або Луганської області, переселенець потрапляє в "особливу зону ризику". До перевірки переселенців "влада ДНР" планує залучити співробітників поліції".

Разом із тим "МДБ ДНР" намагається боротися з поширенням інформації про кількість поранених і знищених бойовиків, якою медики лікарень окупованих територій діляться зі знайомими та родичами. Ними проведено ряд "профілактичних бесід", винесені попередження.

Нагадаємо, ситуація в зоні АТО серйозно загострилася: супротивник з 29 січня веде масований обстріл Авдіївки та її околиць, а підрозділи ЗСУ на позиціях біля населеного пункту відбили кілька спроб штурму. Обстріли Авдіївки з великокаліберної артилерії і РСЗВ вже призвели до серйозних руйнувань і жертв.

Через обстріли російських сил порушено тепло - та енергопостачання міста, у місті введено режим надзвичайної ситуації, призупинив роботу коксохімічний завод.

Детальніше про ескалацію ситуації під Авдіївкою читайте в статті Юрія Бутусова "Що сталося в Авдіївці?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".