UA / RU
Підтримати ZN.ua

У "ДНР" ходять чутки про об'єднання з "ЛНР" в одну "державу" - Тимчук

Такі чутки ходять серед бойовиків "військових" і "поліцейських" підрозділів.

Серед бойовиків батальйонів "республіканської гвардії ДНР" ходять чутки про підготовку перекидання даних формувань на територію, окуповану бойовиками терористичної організації "ЛНР" для проведення акції по возз'єднанню з "ДНР" в одне "державне утворення", повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Подробиці підготовлюваної "возз'єднання" не вказуються. Такі ж чутки зафіксовані серед "поліцейських ДНР" у Донецьку та Горлівці та в декількох "армійських" підрозділах "1-го АК ДНР", - написав Тимчук в Facebook.

Він зазначив, що поява цих чуток була зафіксована до заяви колишнього ватажка бойовиків Ігоря Безлера про можливий збройний конфлікт між "ДНР" і "ЛНР".

Тимчук додав, що така можливість активно обговорюється і в неофіційних бесідах працівників штабних структур "1-го АК ДНР" і різних "цивільних міністерств" "ДНР" приблизно з середини листопада.

Раніше в ГУР Міноборони України повідомили, що бойовики так званої "7-ої бригади" "2 АК "ЛНР"" роззброїли "поліцейських" Стаханова та Алчевська після того, як ті відмовилися підкорюватись ватажкові "ЛНР" Ігорю Плотницькому і його московським "кураторам".

Нагадаємо, раніше координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук розповів про те, що московські "куратори" незадоволені роботою і виконавчою дисципліною "ради міністрів ЛНР". У 2016 році "раді міністрів ЛНР" з РФ було надано 291 доручення, з яких 221 не виконано.

У листопаді 2016 року бойовики "ЛНР" масово відмовилися продовжувати службові "контракти". Тільки у "2-му армійському корпусі" число тих, хто відмовився, перевищило тисячу осіб. Однією з причин відмови стала нестача фінансування.