UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Дніпропетровській області затримано банду грабіжників-іноземців: фоторепортаж

За даними слідства, зловмисники спеціалізувалися на розбійних нападах.

У Кам'янському Дніпропетровської області поліція затримала чотирьох іноземців, яких підозрюють у скоєнні серії розбійних нападів. Слідство вважає затриманих організованою злочинною групою, повідомили в МВС.

До складу групи входили громадяни однієї з іноземних держав у віці від 19 до 30 років. Кожен з них оформив посвідку на проживання в Україні.

У понеділок, 13 липня, співробітники дніпропетровської поліції за підтримки полку спеціального призначення затримали іноземців, а також провели обшуки в їхніх помешканнях. У ході слідчих дій було вилучено зброю, патрони і марихуану.

Одним з епізодів, який інкримінують затриманим, став розбійний напад і пограбування двох мешканців Кам'янського у квітні минулого року. Потерпілих побили біля одного з кафе, відібрали у них гроші та цінні речі.

Правоохоронці ідентифікували не лише безпосередніх учасників нападу, а й інших членів злочинної групи. За даними слідства, вони спеціалізувалися на розбійних нападах.

У день затримання іноземцям вручили повідомлення про підозру в розбої, вчиненому групою осіб з нанесенням тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 187). Прокуратура проситиме суд взяти затриманих під варту.

Якщо провину підозрюваних доведуть в суді, їм загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: Харківська поліція відзвітувала про упійманні банди грабіжників інкасаторів

Як повідомлялося, в травні поліція затримала шістьох жителів Києва за підозрою в вимаганні, що супроводжувалося фізичним насильством і погрозами життю і здоров'ю потерпілого.

Керівник однієї з фінансових компаній повідомив правоохоронцям, що у нього вимагають 20 тисяч доларів неіснуючого боргу. У заяві він вказав, що зловмисники побили його, а також погрожували вбити як самого боржника, так і членів його сім'ї.

Дії підозрюваних попередньо кваліфікували за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу (вимагання, вчинене групою осіб за попередньою змовою з погрозою вбивства чи фізичного насильства).