UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Дніпрі затримали посадовця "Укрзалізниці", який передавав ФСБ дані про рух військових підрозділів і техніки

Найбільше цікавила зрадника інформація про переправлення на фронт бойових машин "Бредлі" та танків "Леопард".

Правоохоронці оголосили про підозру в держзраді мешканцю Дніпра - працівнику "Укрзалізниці", який добровільно погодився на співпрацю зі спецслужбами ФСБ Росії, повідомляє офіс генерального прокурора України.

"За вказівками куратора він збирав та передавав інформацію про логістичні маршрути руху залізницею підрозділів українських захисників і військової техніки. Крім цього, чоловік злив координати базування трьох військових частин ЗСУ. Розвіддані він надсилав ворогу через Telegram у вигляді фотознімків і текстових повідомлень", - сказано в інформації офісу.

За повідомленням Служби безпеки України, чоловік був посадовцем вузлової станції "Укрзалізниці", його цікавили розвіддані про кількість і тип озброєння, яке доставляють залізним сполученням. Для цього російський агент фіксував місце і час проходження військових ешелонів, а також намагався дізнатися про їх маршрут із зупинками та пунктами призначення. Насамперед, зловмисник намагався отримати максимум інформації щодо переправлення на фронт бойових машин "Бредлі" та танків "Леопард".

Читайте також: Допоміг росіянам втекти від контрнаступу ЗСУ в Херсоні: СБУ спіймала чергового зрадника

Під час обшуку за місцем проживання та роботи чоловіка правоохоронці вилучили мобільні телефони, які підтверджують збір і передачу інформації. Підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Як раніше повідомлялося, у кінці минулого року СБУ затримала зрадника, який хотів балотуватися до Верховної Ради України, щоб шпигувати для ФСБ. Агент діяв під оперативним псевдо "Мазепа".