UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Дніпрі з-під завалі дістали загиблого чоловіка. Відселятимуть 18 квартир

Рятувальники ще шукають жінку, яка могла бути вдома під час атаки.

З-під завалів будинку у Дніпрі, в який в ніч на п’ятницю, 23 лютого, влучив дрон-камікадзе, дістали тіло загиблого чоловіка, повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Чоловік загинув у власній квартирі, яка була на дев’ятому, останньому, поверсі будинку, що постраждав від удару.

На разі під завалами шукають ще жінку, яка, ймовірно, була вдома під час атаки.

Читайте також: Під час атаки дронів в Одесі загинуло три людини, у місті спалахнула пожежа

Як повідомив міський голова Дніпра  Борис Філатов, згідно з висновками технічного звіту фахівців із пошкодженого будинку доведеться відселити 18 квартир.

«Місто компенсує власникам тимчасову оренду житла – як ми робили для людей зі 118-го будинку на Перемоги», - пообіцяв міський голова.  

Філатов зазначив, що у вцілілій частині будинку стан комунікацій дозволяє «закільцювати» воду, опалення, електрику та газ, тому мешканці тих осель зможуть залишитися у себе.

«Зараз зі стриманим оптимізмом можемо сказати, що, оскільки цей будинок цегляний, а не панельний, то маємо хороші шанси відносно швидко відбудувати розбиті секції та повернути людям квартири. Скоріш за все, навіть з мінімальним ремонтом», - зазначив він.

Читайте також: ППО збила 23 із 31 "шахеда" та не змогла спинити жодної із шести ракет - подробиці нічної атаки

Внаслідок удару дронами-камікадзе по Дніпру окрім житлового будинку постраждало підприємство. Внаслідок нічної терористичної атаки російських військ постраждали восьмеро людей.