UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Дніпрі викрили луганчанина, який будував окупантам фортифікації та ремонтував їхню техніку

Він намагався знайти роботу у місті.

Чоловіка затримали у Дніпрі.

Чоловіка затримали у Дніпрі.

Офіс генерального прокурора (ОГП) повідомляє, що колишньому працівнику ферми із села Невське, що на Луганщині, повідомили про підозру за співпрацю із загарбниками. Згідно з повідомленням ОГП, чоловік за власним бажанням ремонтував пошкоджену техніку армії ворога та будував їм фортифікації.

Зазначається, що після захоплення окупантами території Сватівського району Луганської області підозрюваний почав на них працювати. Він перевозив з травня по жовтень 2022 року будівельні матеріали, необхідні для фортифікаційних споруд. З них ворог спостерігав за українськими захисниками та вів прицільний вогонь. Також чоловік виготовляв для росіян укріплення.

Читайте також: СБУ затримала двох братів, які допомагали окупантам готувати ракетний удар по «Мотор Січі»

Село звільнили восени 2022 року. Після деокупації чоловік виїхав у Дніпро та намагався знайти роботу, проте стало відомо про його роботу на ворога.

Наразі у чоловіка провели обшуки та посадили під варту. Його підозрюють за статтею про добровільне надання допомоги ЗС РФ та контрольованим ними незаконним збройним формуванням на тимчасово окупованій території у веденні бойових дій проти Збройних Сил України (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Раніше Служба безпеки України повідомляла про затримання на Херсонщині двох жінок, які під час російської окупації правобережної частини регіону працювали на РФ. Одна з них – експосадовиця місцевого Фонду соціального страхування.