UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Дніпрі від коронавірусу помер директор міськлікарні №4

Костянтин Чебанов був також депутатом облради.

Генеральний директор клінічної лікарні №4 міста Дніпро, заслужений лікар України, депутат Дніпропетровської обласної ради від партії "Пропозиція" Костянтин Чебанов помер від коронавірусу.

Про це повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов на сторінці в Facebook.

"Ковід проклятий... Ми тягнули Костянтина Чебанова, як могли. Кожен день мені доповідали про його стан здоров'я. Не витягнули..." - написав Філатов в соцмережі.

Філатов написав також, що Костянтин Олегович був чудовим адміністратором і управлінцем і, довгий час очолював 4-ту міськлікарню "найкрутішу і багатопрофільну".

Чебанов з початку березня перебував на лікуванні в реанімації у важкому стані на апараті штучної вентиляції легенів.

Читайте також: В червоній зоні: фоторепортаж з Житомирської лікарні, де боряться з COVID-19

Він очолював лікарню №4 з 2002 року, а до цього протягом восьми років був головним лікарем дитячої міської лікарні №2.

Йому було 64 роки.

Раніше повідомлялося, що завідувач відділення вірусних гепатитів Харківської обласної інфекційної лікарні Дмитро Пеньков помер від ускладнень коронавірусного захворювання COVID-19. Про смерть колеги повідомив анестезіолог обласної "інфекціонки" Володимир Корсунов.

Директор лікарні Павло Нартов розповів, що Пеньков захворів в лютому і помер від ускладнень 13 березня. За його словами, заввідділенням не працював з пацієнтами з COVID-19.

Дмитру Пенькова було 52 роки. В обласній лікарні він пропрацював 25 років, з 2014 року очолював гепатологічний центр "інфекціонки". Пеньков - лікар вищої категорії, співавтор понад 40 наукових робіт і трьох патентів.

Також повідомлялося, що лікарні в Харкові завантажені повністю, кисневих місць майже не залишилося, а реанімації переповнені. Про це в Facebook написав професор, завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Харківської медичної академії післядипломної освіти, анестезіолог і консультант Харківської обласної інфекційної лікарні Володимир Корсунов.