UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Дніпрі росіяни влучили у "Южмаш". Що це за завод?

Філатов обурений тим, що після трагедій в Кременчуку та Вінниці українці й далі ігнорують сигнали повітряної тривоги. 

Мер Дніпра Борис Філатов розповів, що під час вечірнього обстрілу міста російські військові влучили в українське підприємство "Южмаш". Про це він повідомив на своєму Телегам-каналі. 

Завод "Южмаш" займається випуском ракетно-космічної техніки. Також там виготовляють іншу продукцію, яка є важливою для розвитку наукової сфери.

За словами Філатова, росіяни вчора випустили по Дніпру шість ракет. 

Мер нагадав, що ще на початку війни він закликав пенсіонерів, дітей та жінок виїхати з міста, позаяк вже тоді було зрозуміло, що росіяни - нації вбивць і мародерів. За весь час повномасштабного вторгнення  вже було зафіксовано удари рашистів по аеропорту, по всіх околицях міста, мосту у центрі, нафтобазі та СТО.

"Але співгромадяни наполегливо продовжували ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Після трагедій Кременчука та Вінниці я дуже сподівався, що хоч хтось, але зрозуміє. Марно", – констатував мер Дніпра.

Читайте також: Громади сидять на грошах, а прем'єр не дає їх витратити на допомогу ЗСУ — Філатов

Нагадаємо, ввечері 15 липня російські війська атакували місто Дніпро. В ОВА повідомили, що ракети влучили по промисловому підприємству та вулиці поряд з ним. Щонайменше троє людей загинули, 15 - поранені.

Правду про війну читайте в інтерв'ю Інни Ведернікової з військовим аналітиком Агілом Рустамзаде для ZN.UA.