UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Дніпрі бізнесмен облаяв працівників ТЦК: поліція відкрила кримінальне провадження

Напередодні обласний ТЦК також почали перевірку дій Сергія Положая.

Гендиректор компанії-виробника вікон Сергій Положай опинився в центрі скандалу після публікації у соцмережах відео, на якому він нецензурно висловився про представників ТЦК. За фактом хуліганських дій щодо військового правоохоронці відкрили кримінальне провадження, повідомили у поліції Дніпропетровської області.

“Під час перевірки військово-облікових даних, 48-річний чоловік поводив себе зухвало та, ігноруючи правила поведінки у суспільстві, висловлювався нецензурною лексикою у бік військового”, – розповіли у поліції.

У поліції уточнили, що дізнавачі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею про хуліганство (ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України). Наразі триває досудове розслідування.

Читайте також: Вакарчук «прокоментував» рейд ТЦК та поліції після ювілейного концерту «Океану Ельзи»

Ввечері 12 жовтня в Дніпрі Сергій Положай спочатку зневажливо обізвав військових "чортами" і публічно закликав "бити тцкашників". Згодом він опублікував допис в Instagram, де стверджував, що спокійно гуляв у парку, коли на нього "накинулися" представники ТЦК. У своєму дописі бізнесмен використовував образливі вирази на адресу військових і заявив, що вони зіткнулися з "горою", натякаючи на себе. Згодом Дніпропетровський обласний ТЦК та СП засудив поведінку Положая, назвавши її ганебною та протиправною. Також там повідомили, що проводять правову оцінку дій Сергія Положая. Після чого буде ухвалено рішення про його можливе притягнення до відповідальності відповідно до чинного законодавства України