UA / RU
Підтримати ZN.ua

У «Дії» з’явилось посвідчення ветерана

В мобільному застосунку «Дія» тепер можна додати електронне посвідчення ветерана, яке матиме юридичний статус та зможе використовуватись замість паперового аналога.

Як зазначили в Мінветеранів, послуга стане доступною приблизно для мільйона українців, оскільки документ передбачений для:

Аби додати документ в «Дії» потрібно: прогортати всі документи в Дії – натиснути  Додати документ — вибрати  Посвідчення ветерана — надати дозвіл на отримання даних та натиснути Додати посвідчення. Через кілька хвилин документ має з’явитись у застосунку.

У сформованому електронному документі має відображатися:

Використовувати посвідчення ветерана у «Дії» можна буде  для отримання пільг та компенсацій, в тому числі  безплатного проїзду у громадському транспорті, у закладах охорони здоров’я, освітніх закладах, при зверненні до ЦНАП за отриманням адміністративних послуг, при працевлаштуванні та оформленні підприємницької діяльності, а також при оформленні пільг, допомог та виплат тощо.

Читайте також: В Україні планують відкрити понад 400 ветеранських просторів

Зазначимо, що з лютого 2022 року в застосунку «Дія»  запустили 55 різноманітних сервісів та послуг, які мають спростити життя українців та бюрократичну взаємодію громадян із державою, яка не завжди є доступною в умовах війни.