UA / RU
Підтримати ZN.ua

У деяких областях України вночі очікуються заморозки

Найближчої доби пройдуть дощі і стане прохолодніше.

У деяких регіонах України в ніч на суботу, 28 квітня, синоптики прогнозують заморозки на поверхні грунту. Про це в четвер, 26 квітня, повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій з посиланням на Український гідрометцентр.

"За повідомленням Укргідрометцентру, 28 квітня вночі у західних та північних областях, Київській області на поверхні ґрунту місцями заморозки 0-3°", - йдеться в повідомленні.

Тим часом найближчої доби, 27 квітня, в Україні пройдуть дощі і стане прохолодніше.

За прогнозом, у п'ятницю в західних, північних і центральних областях очікуються дощі, вдень у західних областях без опадів. Температура вночі +8 +13°, в західних областях +2 +7°, вдень +14 +19°.

У південних і східних областях України вночі без опадів, вранці та вдень місцями короткочасні дощі з грозами. Температура повітря вночі +11 +16°, вдень +20 +25°.

У Києві завтра дощ, температура вночі +11 +13°, вдень +16 +18°.

Раніше повідомлялося, що у Києві зафіксували два температурних рекорди. Так, за даними Центральної геофізичної обсерваторії, 15 квітня в столиці був встановлений рекорд максимальної температури повітря. Стовпчик термометра після полудня піднявся до позначки 24,2° тепла, що на 0,1° вище попереднього історичного значення для цього дня 1972 року.

Ніч на 16 квітня в столиці виявилась найтеплішою з 1881 року, стовпчик термометра не опустився нижче 12,8° тепла, що на 1,0° вище попереднього рекордного значення 1889 року.