UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Держводагентстві запевнили, що раптової повені в Києві не буде

Керівництво Державного агентства водних ресурсів проаналізувало ситуацію, яка сталася після березневого снігопаду, і змоделювало план дій, щоб уникнути повені в столиці.

Раптової повені у Києві не буде, ситуація контролюється і дніпровські водосховища готові прийняти прогнозовану кількість додаткової води, заявив заступник голови Державного агентства водних ресурсів України Олексій Чунарьов.

"Раптової повені не очікується. Повінь, або весняне водопілля - це прогнозоване явище, можна сказати скільки, зокрема, через Київ пройде кубокілометрів води. Фактично, ми були свідками того, що з 20-го на 22-ге число випала велика кількість опадів. Ми переглянули, проаналізували заново, за цей час, змоделювали ситуацію і можемо чітко заявити - раптове підвищення рівня води киянам не загрожує", - сказав він в ефірі "5 каналу".

Він також додав, що рівень води у Дніпрі біля Києва підніметься на 2-3 метри і пік водопідйома буде в другій декаді квітня.

"Пік паводку, який буде у Київському водосховищі, пройде в другій декаді квітня. Спочатку зайде прип'ятська вода у Київське водосховище, за нею відразу піде дніпровська, і тільки потім піде деснянська - це вже буде початок травня, коли вона піде безпосередньо у межах Києва. До всього ми готові", - зазначив О.Чунарьов

За його словами, рівень води в Києві буде коливатися, за Балтійською системою, від 93.3 до 93.7 м. Зараз рівень води становить 90.8 м. "Але ця вода підніметься штучно, регульовано і без негативних наслідків для киян", - сказав він. !zn

Читайте також:

Чверть киян запасаються продуктами в очікуванні повені

Найбільш небезпечна ситуація з паводками очікується на Поліссі

Влада порадила киянам у разі повені зібрати речі першої необхідності і не панікувати

Визначено більше півсотні місць можливого затоплення в Києві (список і карта)