UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Держприкордонслужбі розповіли, чи намагалися нелегальні мігранти потрапити з Білорусі до України

У ДПСУ враховують ситуацію з мігрантами на кордонах Польщі, Литви, Латвії з Білоруссю.

Українські прикордонники поки не зафіксували спроб нелегальних мігрантів потрапити з Білорусі до України, заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі «Інтерфакс-Україна». Проте у ДПСУ не виключають таких спроб.

«Ми не фіксуємо спроб груп нелегальних мігрантів потрапити з Білорусі в Україну станом на цей момент», - повідомив Демченко.

Він додав, що ДПСУ враховує ситуацію на кордоні Польщі, Литви, Латвії з Білоруссю, звідки велика кількість нелегальних мігрантів і намагаються прямувати до країн Євросоюзу.

«Ми, звісно, не виключаємо, що ці потоки можуть бути переспрямовані у напрямку України. Це всі ми враховуємо у нашій службовій діяльності», - додав Демченко.

Читайте також: Польща домагатиметься заборони на польоти над країнами ЄС для авіакомпаній, які доставляють мігрантів до Білорусі


8 листопада білоруські журналісти опублікували відео того, як численний натовп мігрантів прямує до польського кордону. Журналісти наголосили, що людей супроводжували озброєні люди з собаками, тобто їхнє пересування було організованим.

10 листопада дві великі групи мігрантів зуміли прорватися через білорусько-польський кордон та опинилися на території Польщі. За даними польської радіостанції, це сталося на околицях міста Кринки та села Біловеж.

Литва, Латвія та Естонія звинуватили білоруського диктатора Олександра Лукашенка у заохоченні нелегальної міграції з метою помститися за санкції ЄС проти його режиму. Польща та Литва розпочали будівництво загороджень на кордоні з Білоруссю.

Своєю чергою Україна також вирішила посилити захист державного кордону на фоні міграційної кризи в Білорусі.