UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Держприкордонслужбі рекомендують утриматися від поїздок до Криму

У штатному режимі на адмінкордоні з Кримом працює тільки один КПВВ

Державна прикордонна служба України рекомендує українським громадянам утриматися від поїздок до окупованого Росією Кримського півостріву у зв'язку з обмеженням російською стороною можливостей для вільного в'їзду і виїзду з нього.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook прес-секретар відомства Олег Слободян, в даний момент окупанти обмежили виїзд з півострова на КПВВ "Каланчака" і "Чаплинка".

"Близько 14.30 навпроти "Каланчака" та "Чаплинка" окупаційні російські війська розпочали пропуск осіб і транспортних засобів, але лише тих, що слідуть на окупований півострів. Пропуск тих, що повертаються із окупованої частини України, російські правоохоронці не здійснюють", – зазначив він.

За словами Слободяна, в даний момент в штатному режимі в Криму працює лише КПВВ "Чонгар".

"Держприкордонслужба України пропонує громадянам врахувати цю інформацію під час планування поїздок та, без крайньої необхідності, утриматися від відвідин території окупованого півострову", – резюмував він.

Читайте також: Рада скасувала податок на високі пенсії і збільшила на надвисокі

Вранці в Держприкордонслужбі України повідомили, що російські служби на території анексованого Криму у неділю, 7 серпня, з невідомих причин перестали пропускати автотранспорт і пасажирів на територію півострова. Через кілька годин російська сторона відновила пропуск на "Чонгарі".

Віце-президент Конгресу кримських татар Ленур Іслямов повідомляв про те, що на адмінкордоні чутні автоматні черги та бачили кілька вертольотів. Він вважає, що на самому кордоні можуть проводитися військові навчання.

В той же час, за повідомленням Кримської правозахисної групи, яка посилається на свідчення місцевих жителів, російська влада через керченську переправу перекинула на окупований Кримський півострів велику кількість техніки військового призначення.