UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Держприкордонслужбі повідомили про затишшя в зоні АТО

У неділю українські прикордонники не зафіксували ні обстрілів, ні безпілотників противника.

У неділю, 3 січня, обстрілів опорних пунктів, на яких військовослужбовці Державної прикордонної служби несуть чергування спільно з бійцями Збройних сил України, не було зафіксовано, повідомляє прес-центр ДПС України.

"У районі проведення антитерористичної операції прикордонними службами і підрозділами ЗСУ польоти безпілотних літальних апаратів, які використовуються незаконними збройними формуваннями для здійснення повітряної розвідки, не фіксувалися", − йдеться в повідомленні.

В прес-службі ДПС також зазначили, що останнім часом також не фіксувалися спроби переміщення через лінію розмежування товарів і вантажів.

"Зазвичай їх намагалися перевозити на непідконтрольну територію транспортними засобами в об'їзд контрольних пунктів в'їзду-виїзду, або приховуючи в конструктивних особливостях автомобілів, що прямували через контрольні пункти", − повідомили у відомстві.

Нагадаємо, 3 січня в штабі АТО заявили про стабілізацію ситуації в Донбасі.

Згідно з домовленостями, досягнутими учасниками Тристоронньої контактної групи в Мінську 22 грудня, з 00:00 23 грудня в Донбасі введено "повний і беззастережний режим тиші".

За інформацією групи "Інформаційний спротив", у зоні АТО готується новий наступ бойовиків. У свою чергу українська розвідка охарактеризувала ситуацію в зоні АТО як складну, а також попередила про те, що бойовики готуються до відновлення масштабних бойових дій у Донбасі.