UA / RU
Підтримати ZN.ua

У декларації нового заступника Венедіктової все майно записане на дружину

Вартість задекларованої Симоненком автівки не відповідає реальній вартості.

Генпрокурор Ірина Венедіктова призначила собі нового заступника Олексія Симоненко – колишнього співробітника Служби безпеки України. У Симоненка, який тепер очолює департамент з нагляду роботи СБУ, маже все майно записано на дружину.

Зокрема, в декларації про доходи Олексій Симоненко вказав будинок площею 650 кв. м під Києвом, дві квартири в столиці, одна з яких має площу в 128 кв. м. Також у декларації вказані п'ять земельних ділянок під Києвом.

Окрім того, дружина Симоненка володіє Mercedes s-coupe 400 2016 року випуску. У декларації вказано, що авто коштує 80 тисяч гривень. При тому, що зараз на українських інтернет-ресурсах з продажу авто, ціна за такий автомобіль перевищує 90 тисяч доларів. Загалом, майже більшість інформації, вказаної в декларації, стосується не заступника генпрокурора, а його дружини.

"Відповідальність за шабаш в генпрокуратурі повної мірою лежить на а) Зеленському, б) депутатах, які за Венедіктову голосували. Як добре, що колись нам всім вдалося проадвокатувати електронне декларування", - прокоментував ситуацію голова Центру з протидії корупції Віталій Шабунін.

27 березня Венедіктова представила нових заступників Олексія Симоненка та Андрія Любовича. Також вона перерозподілила обов'язки в Офісі генпрокурора та усунула при цьому свого заступника Віктора Трепака від керівництва Департаментом нагляду за спеціальними органами правопорядку. Тепер цим департаментом керує Симоненко.

Зокрема, департамент здійснює керівництво над СБУ та безпосередньо над справою про напад на активістку Катерину Гандзюк. Після таких перестановок Віктор Трепак написав заяву про відставку. За п'ять місяців кураторства справи Трепак у Болгарії затримали та екстрадували в Україну одного з головних підозрюваних в організації вбивства активістки Олексія Левіна. Слідство вийшло на фінішну пряму. Віктор Трепак прокоментував ZN.UA ситуацію з перерозподіленням обов'язків та своїм звільненням.