UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЦВК повідомили, скільки українців змінили місце голосування на виборах

Змінити місце голосування можна до 25 березня включно.

На майбутніх виборах президента України вже понад 181 тисяча громадян тимчасово змінили місце голосування, понад 66 тисяч – мешканці Донецької та Луганської областей. Про це в п'ятницю повідомила голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) України Тетяна Сліпачук.

"На сьогодні (22 березня - ред.) цим правом вже скористалися 181 тисяча 602 виборця. З них 44 тисячі 997 і 21 тисяча 787 - мешканці Донецької та Луганської областей відповідно", - поінформувала голова ЦВК.

Сліпачук нагадала, що для тимчасової зміни місця голосування залишилося зовсім мало часу. Зробити це можна до понеділка, 25 березня включно, відділи реєстру виборців працюють у вихідні.

У статті для DT.UA правозахисниця Тетяна Дурнєва пише про те, що у разі другого туру виборів (21 квітня) часу на процедуру зміни місця голосування залишиться критично мало. І якщо дату кінцевого терміну прийому заяв можна назвати вже зараз (до 15 квітня), то дата початку прийому заяв поки невідома, адже спочатку мають бути встановлені результати першого туру. Детальніше читайте в матеріалі "Невидимі виборці" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Слідкуйте за перебігом подій у спецпроекті DT.UA Вибори-2019.