UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Чорному морі в бойовій готовності чотири російські військові десантні кораблі – ОК «Південь»

Корабельне угруповання ворога посилилось.

В акваторії Чорного моря збільшилась кількість російських військових десантних кораблів. На сухопутних рубежах півдня росіяни обстрілюють ЗСУ з метою стримування наступу. Про це 12 червня повідомила пресслужба Оперативного командування «Південь».

«Корабельне угруповання ворожого флоту в Чорному морі збільшилось на два великих десантних кораблі. Отже, зберігається загроза від 40 крилатих ракет та готовності до дій чотирьох ВДК», – сказано у повідомленні ОК «Південь».

На сухопутних південних рубежах російські загарбники перейшли до оборони та обстрілюють позиції ЗСУ, щоб українські воїни не просувалися вперед.

Читайте також: Росіяни почали залишати свої позиції на півдні — ISW

Окрім того, як повідомило ОК «Південь», вчергове окупанти вдарили реактивною системою залпового вогню «Ураган» по передмістю Миколаєва, продовжуючи вогневий та психологічний тиск на цивільне населення.

Протягом доби авіацією наших Повітряних сил завдано три авіаційні удари по складах боєприпасів та скупченню ворожої техніки. ЗСУ за добу знищили 13 росіян, один їхній танк, п’ять одиниць автомобільної техніки та три польові склади боєприпасів.

Також в ОК «Південь» нагадали про нещасний випадок, що трапився в одному з сіл Одеського району, – під час купання в морі в результаті вибуху невідомого предмета загинув 50-річний голова родини на очах у дружини, сина та товариша. Відтак військові наголосили, що перебування на пляжах і прибережних зонах смертельно небезпечне.

Читайте також: Контрнаступальні дії ЗСУ на півдні сильно стривожили росіян – ISW

«Південні узбережжя сьогодні – це не зони відпочинку, а лінія захисту від ворога, отже – і зона небезпеки», – наголосили в ОК «Південь», зазначивши, що заборона стосується не лише узбережжя Чорного моря, а й Дністровського лиману, річок Дністер та Турунчук і Кучурганського водосховища. Наближення на відстань до 100 м та прохід під мостами через Дністровський лиман та річку Дністер – суворо заборонено.

Нагадаємо, задля недопущення просування ЗСУ російські окупаційні війська посилили охорону Північно-Кримського каналу