UA / RU
Підтримати ZN.ua

У четвер у всіх районах Києва запалять новорічні ялинки

У 2013 році заходів із запаленням головної ялинки країни в Києві не буде, оскільки головну ялинку може бути встановлено тільки на Майдані Незалежності.

У День Святого Миколая у Києві традиційно запалять новорічні ялинки у кожному з 10 районів. Про це повідомила начальник Департаменту культури Київської міської державної адміністрації (КМДА) Світлана Зоріна.

Запалення ялинок у кожному з 10-ти районів пройде з 15.00 до 17.00. При цьому кожен район має свою концертну програму, в тому числі на новорічну ніч. За її словами, у цьому році центральних заходів із запаленням головної ялинки країни в Києві не буде, оскільки центральна ялинка може бути встановлена тільки на Майдані Незалежності.

Начальник департаменту також зазначила, що в КМДА підготовлено нове розпорядження про заходи з відзначення новорічних та різдвяних свят, яке було підписано 1 грудня.

Згідно з цим розпорядженням, крім заходів у районах заплановано встановлення невеликої ялинки біля Арки Дружби народів поруч із будиночком Діда Мороза, а також невеликий ярмарок.

Зоріна повідомила, що на встановлення центральної новорічної ялинки в міському бюджеті було передбачено 1 млн грн, однак ці кошти не буде використано, оскільки для їхнього перерозподілу і використання для інших заходів необхідно проведення внесення змін до бюджету на сесії Київради.

"В цьому році пішла повна децентралізація новорічних та різдвяних заходів", - констатувала начальник департаменту.

У той же час вона підкреслила, що на Майдані Незалежності все ж є ялинка. "Кожному історичному періоду розвитку країни - своя ялинка", - з іронією сказала Зоріна.

Нагадаємо, акція протесту у Києві на Майдані проти зриву євроінтеграції та дій влади з силовиками проходить вже 27-й день. Мітингувальники напередодні заявили, що збираються встановити свою новорічну ялинку на Майдані Незалежності, а столична влада від цієї ідеї остаточно відмовилася.

Також повідомляли про те, що в Києві під Аркою Дружби народів почали встановлювати 14-метрову новорічну ялинку. Ялинку спорудять із гілок живої сосни. Новорічне дерево буде стояти на оглядовому майданчику. Неподалік від ялинки встановлять величезну дитячу крижану гірку висотою у 4 метри і завдовжки 10 метрів.

19 грудня під Аркою Дружби народів відкриється новорічний ярмарок. Неподалік від оглядового майданчика запрацює резиденція Діда Мороза. !zn