UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Чернівцях школярів не відправляють на канікули, так як немає зростання захворюваності COVID-19 - Продан

Школи міста продовжать працювати в такому ж режимі, який вони вибрали на сьогоднішній день.

У Чернівцях школярі не йдуть на канікули з 15 жовтня, як рекомендував МОН, так як в місті немає зростання захворюваності, повідомив в.о. Чернівецького міського голови Василь Продан в Facebook.
«МОН надало рекомендації органам місцевого самоврядування, у зв'язку з підвищенням рівня захворюваності COVID-19, зробити канікули з 15 по 30 жовтня. Але з огляду на те, що в Чернівцях такого зростання захворюваності не відбулося, я порадився з керівниками управління освіти Чернівецької міської ради, з директорами найбільших шкіл і ми прийняли рішення, що і після 15 жовтня, будемо працювати в звичайному режимі, як працюємо сьогодні. А вже з наступного тижня будемо приймати рішення, йдемо трохи раніше на канікули, не йдемо», - зазначив Продан.

За його словами з 27 тис. Школярів в Чернівцях на дистанційному навчанні перебувають 320 учнів ліцею №1, але не через карантин, а тому що там тривають ремонтні роботи. Також учні ліцею №3 знаходяться на канікулах до 15 жовтня, згідно з рішенням педагогічної ради.

На очній формі навчання знаходяться 3 200 дітей, які вчаться в 11 навчальних закладах. Двозмінна форма навчання організована в 9 навчальних закладах. Очно-дистанційне навчання забезпечується в 21 установі, де школярі вчаться день дистанційно, день в школі. Сімейну форму отримання освіти обрали 87 учнів з 21 установи. На самоізоляції сьогодні знаходяться 18 класів в десяти школах.

"Тому, враховуючи, що всього організовано 940 класів, з яких на самоізоляції тільки 18, то немає потреби в тому, щоб усім робити канікули", - додав чиновник.

Читайте також: МОН рекомендує школам почати осінні канікули 15 жовтня. У Києві відмовляються виконувати рекомендацію

Нагадаємо, Державна комісія ТЕБ та НС рекомендує школам почати канікули а вузам перейти на дистанційну форму навчання з 15 жовтня. Таке рішення ухвалили в понеділок, 12 жовтня.

Зокрема, Комісія прийняла рішення рекомендувати закладами загальної середньої освіти встановити з 15 по 30 жовтня 2020 року канікули, в наступний період - можливий перехід на дистанційну та змішану форму навчання з урахуванням епідеміологічної ситуації. Також закладам професійного (професійно-технічного) освіти, професійного перед вищим і вищої освіти рекомендують перейти з 15 жовтня по 15 листопада 2020 року на дистанційну форму навчання, а студентам - виїхати з гуртожитків, крім сиріт, осіб, позбавлених батьківського піклування, здобувачів освіти зі тимчасово окупованих територій, "червоних" карантинних зон, іноземних громадян та осіб без громадянства та здобувачів освіти, які суміщають навчання з роботою.