UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Чернігові мітингувальники захопили обладміністрацію

Мітингувальники вимагають, щоб голова ОДА подав у відставку, також мітингувальники закликали відкликати з Києва загони "Беркуту".

Чернігів близько двох тисяч мітингувальників прийшли під облдержадміністрацію, щоб передати свої вимоги про відставку голови ОДА Хоменка.

На Червоній площі активісти пом'янули хвилиною мовчання людей, загиблих в останні дні в ході зіткнень з силовиками, повідомляє прес-служба ВО Свобода. Активісти скандували "Ганьба!", "Україна вставай, Чернігів виходь!", "Репресіям - ні!", "Банду геть!", "Відставка!".

На противагу протестувальникам зібралося чотириста "титушек", поруч з якими чергують міліціонери і священики Московського патріархату.

"Ми звертаємося до правоохоронців: кидайте свою форму, переходьте на сторону народу! Ми пам'ятаємо, що кров героїв, загиблих на Грушевського, лежить на одній людині в цій державі - на Януковича", - заявив депутат від Свободи Руслан Марцінків.

Мітингувальники ухвалили рішення про відставку голови ОДА Хоменка В.М. та закликали відкликати з Києва загони "Беркута" та інші підрозділи. Активісти вирушили до ОДА, щоб передати свої вимоги.

Пізніше стало відомо, що Чернігівську ОДА узятий штурмом. "Люди створюють коридор для того, щоб міліція залишила приміщення. Частина сміттєві вже відступила від входу", - написав на своїй сторінці в Facebook Віталій Уманець. !zn