UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Черкаській області COVID-сертифікати вимагатимуть під час внутрішніх перевезеннях

З 12 листопада область перейде в "червону" зону карантина.

В Черкаській області з 12 листопада діятимуть обмеження "червоної" зони.  Окрім цього, обласна влада хоче запровадити додаткові обмежень щодо роботи транспорту.

Глава Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Скічко заявив: "Що стосується перевезень між містами. На міжобласних, як ми знаємо, вже введено COVID-сертифікати, а зараз це стосуватиметься і перевезень всередині області. У цьому випадку також будуть потрібні сертифікати".

За словами Скічко, рішення щодо обмежень на міський громадський транспорт нині немає.

"Що стосується міста. Давайте дочекаємося засідання комісії ТЕБ та НС місцевої, і подивимось. Якщо місто захоче, то воно саме може ввести такі обмеження", – додав глава ОДА.

У Черкаській області буде заборонена робота закладів громадського харчування, торгово-розважальних центрів, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів тощо. Такі обмеження не діятимуть в тому випадку, якщо 100% працівників та відвідувачів будуть вакцинованими проти коронавірусу.

Читайте також: На цьому тижні чотири області можуть потрапити в "червону" зону карантину – KSE

У Дніпропетровській області обласна комісії ТЕБ і НС рекомендувала з 11 листопада ввести обмеження на роботу громадського транспорту. Зокрема, дозволити проїзд тільки за сертифікатами вакцинації  від коронавірусу або негативного тесту на коронавірус.