UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Черкасах відпустили всіх затриманих активістів

Романа Краснянчука, Миколу Горона, Олексія Бубнова, Андрія Малюка і Юрія Калінчука-Марченка, які були у черкаському СІЗО, апеляційний суд протягом 15 хвилин випустив під домашній арешт.

За останні тижні судами з-під варти звільнено всіх осіб, які підозрюються у масових заворушеннях та захопленні Черкаської ОДА 23 і 27 січня. Про це повідомили у прес-службі Черкаської обласної прокуратури.

Слідчим відділом Соснівського РВ у м. Черкаси УМВС України в області проводиться досудове розслідування кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 294 , ч. 2 ст. 341 КК України (масові заворушення, захоплення державних будівель).

У прокуратурі нагадують, що звільнення підозрюваних у масових заворушеннях і захопленні державних будівель від кримінальної відповідальності можливе лише після виконання всіх вимог Закону України "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зборів".

Нагадаємо, у ніч з 23 на 24 січня активісти штурмували Черкаську ОДА. В результаті цього було затримано 58 осіб.

За даними міліції, 58 осіб було затримано, 14 активістів відпустили відразу. Опозиція заявляє про тортури і побиття активістів. !zn

Читайте також:

За штурм Черкаської ОДА до міліції доставлено 58 осіб

Рішення про пом'якшення запобіжного заходу вже застосували до 224-х активістів