UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Черкасах розстріляли депутата від "Батьківщини" - ЗМІ

Депутат Черкаської обласної ради був убитий у власному офісі озброєним невідомим.

У четвер, 24 травня, депутата Черкаської обласної ради від Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Сергія Гуру розстріляли у його офісному приміщенні, повідомляє місцеве видання Zmi.ck.ua, посилаючись на власне джерело у правоохоронних органах.

За попередньою інформацією, отриманою від правоохоронців, посеред робочого дня до офісного приміщення, де перебував депутат, прийшов невідомий. Опинившись у приміщенні, він двічі вистрілив у депутата - в голову і в шию; при спробі охоронця відбити напад з травматичного пістолета, нападник застосував гранату.

Нападник виявився озброєний двома гранатами Ф-1 та РГД-5, а також мав при собі пістолет та значну кількість боєприпасів. У перестрілці він отримав поранення, і був відправлений до лікарні; за інформацією лікарів, його стан стабілізований і на даний момент його життю нічого не загрожує.

Депутат загинув на місці.

"Вбитим на місці виявився депутат облради Сергій Гура. Правоохоронці вже найближчим часом офіційно оприлюднять цю інформацію", - йдеться у повідомленні ЗМІ.

Раніше у місті Новоград-Волинський Житомирської області невідомий поранив з вогнепальної зброї 45-річного депутата місцевої ради Олега Ващенко. Інцидент стався 4 квітня близько 20:10, коли потерпілий виходив із спортивного клубу. Невідомий у балаклаві кілька разів вистрілив у бік чоловіка, в результаті чого той отримав проникаючі вогнепальні поранення плеча і непроникаюче грудної клітини.

Нагадаємо, що наприкінці січня у Нікополі вибухнули гранати, внаслідок вибуху постраждав депутат міськради Олександр Рибаков. 57-річний чоловік отримав осколкове поранення ноги і втратив багато крові. Потерпілого доставили до хірургічного відділення міської лікарні. Подію кваліфікували за ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 Кримінального кодексу (замах на умисне вбивство).