UA / RU
Підтримати ZN.ua

У центрі Києва триває протистояння між мітингувальниками і міліцією

Протягом ночі правоохоронці то наступали вперед, то змушені були відступати.

Ніч на вул.Грушевського біля стадіону "Динамо" у Києві з неділі на понеділок пройшла у боротьбі між протестувальниками та міліцією.

За станом на 7.00 ситуація досить спокійна. Понад 100 осіб, які продовжують перебувати на вулиці Грушевського біля стадіону "Динамо" у Києві, де понад 15 годин триває протистояння між мітингувальниками і правоохоронцями. Міліція відійшла від лінії спалених автобусів назад приблизно на 100м і стоїть, прикрившись щитами. Всю лінію між спаленими автобусами та кордоном правоохоронців зі щитами залито піною.

Сторони час від часу обмінюються кількома нападами. Під бій металевих прутів об порожні бочки мобільні групи час від часу вибігають вперед та закидають правоохоронців камінням і "коктейлями Молотова". Правоохоронці при наближенні активістів починають вести активний вогонь гумовими кулями. Незалежно від активності протестувальників час від часу кидають в їхній бік світлошумові гранати. Також міліціонери застосували в бік мітингувальників газ. При цьому активних наступальних дій немає.

Біля правоохоронців знаходиться пожежний брандспойт, який безперервно ллє воду просто на проїжджу частину. Проїзд по вул.Грушевського повністю заблоковано спаленими автобусами, які через поливання водою примерзли до бруківки.

В Києві наразі 10 градусів морозу.

Проїзд Парковою дорогою заблоковано легкими барикадами. Тротуари у багатьох місцях розібрано протестувальниками.

Активістів у районі Європейської площі не так багато - близько 1,5 тис. Вони досить широко розосереджені, деякі з них займають позиції на навколишніх пагорбах.

Як відомо, під час зіткнень постраждали понад 70 міліціонерів, 49 госпіталізовано, спалено 4 автобуси та 2 автомобілі. Постраждали також кілька десятків мітингувальників. Затримано близько десятка активних учасників нападів на правоохоронців у Києві. !zn