UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Броварах засудили суддю до 6 років позбавлення волі

Суддю визнали винною в отриманні тисячі євро хабара.

У четвер, 3 червня, Вищий антикорупційний суд (ВАКС) засудив суддю Броварського міськрайонного суду Київської області. Про це інформує прес-служба САП.

Колегія суддів ВАКС, враховуючи докази, надані прокурором САП, визнала суддю винною в отриманні 1000 євро неправомірної вигоди за ухвалення рішення про повернення вилученого майна в рамках справи про адміністративне правопорушення, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

За вироком суду, судді призначено покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією автомобіля і земельної ділянки та позбавленням права обіймати посади, пов'язані зі здійсненням правосуддя, строком на 3 роки.

Відзначається, що вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений протягом 30 днів з моменту його проголошення.

Читайте також: Суддя Царевич повернулася до Печерського суду

Як повідомлялося, затриманій судді Ганні Білик вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу в червні 2017 року.

Раніше повідомлялося про те, що колишнього заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації та його спільника заарештували за підозрою в шахрайстві в особливо великих розмірах.

Детальніше про те, чи може бути успішною заміна «поганих» прокурорів на «хороших» в рамках старої системи? Яка принципова різниця між конкурсним відбором і атестацією? Чим небезпечна атестація? Де помилилися реформатори прокуратури? Що можна було зробити, щоб реально очистити прокуратури від непрофесійних і нечесних прокурорів? Чому перевірка учасників конкурсів на доброчесність - завдання кадрових комісій, а не НАЗК, читайте в статті Андрія Вишневського "Чим крук схожий на письмовий стіл?"