UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Борисполі приземлився борт з Кабулу

Україна евакуювала близько 100 громадян і іноземців.

В Україну, в аеропорт "Бориспіль", прибув літак з Кабула. Літак приземлився ще о 18:45, а на борту перебувало 96 пасажирів. Більшість з них - українці афганського походження, повідомляє "РБК-Україна".

"Сьогодні прибув літак з Афганістану. Це була непроста операція, але завдяки роботі наших структур, МЗС, ОП і ГУР ця операція була успішною", - заявив в аеропорту представники влади.

"На цьому борту прилетіли люди, повернення яких запитували Ватикан і Канада. Наша країна допомагає нашим партнерам з евакуацією з Афганістану. Зараз прилетіло 96 осіб, серед них є громадяни України, особи з посвідкою на проживання в Україні, члени їх сімей, а також особи, про повернення яких просили Ватикан і Канада", - заявила заступник міністра оборони Анна Маляр.

Читайте також: Евакуація з Кабулу на супутникових знімках: люди відчайдушно рвуться покинути Афганістан

Як повідомлялося, кілька останніх днів українські дипломати і керівництво ряду інших країн брали участь в переговорах про евакуацію українців з Афганістану.

У серпні Україна евакуювала з Кабула 400 осіб.

Детальніше про те, чому Афганістан перетворюється на головний біль Росії і Китаю. З чим це пов'язано, читайте в матеріалі Сергія Корсунського "Чому деамериканізація Афганістану вплине на Україну".