UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Білорусі затриманого керівника "Заводу обважнювачів" звинуватили в даванні хабара

За версією спецслужб Білорусі, Скиба через посередника передав головному металургу "Мінського тракторного заводу" 2800 доларів.

Комітет державної безпеки Білорусі підтвердив затримання керівника українського підприємства ПАТ "Завод обважнювачів" Андрія Скиби в рамках "боротьби з корупцією та економічними злочинами". Затриманого українця підозрюють у нібито даванні хабара у розмірі $ 2800.

"КДБ Республіки Білорусь в рамках боротьби з корупцією та економічними злочинами на гарячому при отриманні хабара у розмірі 2800 доларів США від голови правління ПАТ "Завод обважнювачів" (Україна) громадянина України Скиби А. С. затримано головного металурга ВАТ "Мінський тракторний завод" Карася А. Н. В якості посередника при отриманні хабара виступав син затриманого Карась А. А.", - йдеться у повідомленні, опублікованому на офіційному сайті відомства.

Крім того, в отриманні хабара від "комерційних структур" спецслужби Білорусі підозрюють начальника управління матеріально-технічного забезпечення ВАТ "Мінський тракторний завод" . "Задокументовано факт" отримання ним $ 1700 неправомірної вигоди.

"Усього встановлено понад 20 фактів корупційної діяльності посадових осіб ВАТ "Мінський тракторний завод" на загальну суму понад 40 тисяч доларів США", - додали у КДБ.

Проти українця порушено кримінальну справу за ч. 2 статті 431 ("давання хабара") КК Білорусі. Співробітникам ВАТ "Мінський тракторний завод" інкримінована стаття 430 ("одержання хабара").

"Усі фігуранти корупційних схем затримані. Стосовно них застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - резюмується у повідомленні спецслужб Білорусі.

Нагадаємо, 17 листопада голова Національної громадської телерадіокомпанії України Зураб Аласанія і генеральний продюсер "Українського радіо" Дмитро Хоркін повідомили про затримання власкора "Українського радіо" Павла Шаройка в Білорусі.

Офіційний представник Комітету держбезпеки Білорусі Дмитро Побяржин 20 листопада повідомив про те, що КДБ затримав Шаройка за обвинуваченням у "створенні в республіці агентурної мережі".

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про те, що небезпека для громадян України існує не лише на території Росії, але може чатувати і в Білорусі.

"Давайте чесно скажемо – після того, як Павло Гриб зник з території Білорусі, ми повинні говорити про небезпеку перебування наших громадян не лише на російській території", - сказав Клімкін.