UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Білорусі активізували формування так званого “народного ополчення” — Генштаб ЗСУ

Громадян республіки намагаються переконати в необхідності його створення.

На території Білорусі посилили процес створення так званого “народного ополчення”. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

У військових комісаріатах республіки проводять зустрічі з місцевим населенням і намагаються розповісти про необхідність формування таких підрозділів.

На Волинському та Поліському напрямках окремі підрозділи білоруських військ продовжують прикривати кордон із Україною в Брестській і Гомельській областях.

Місцевим жителям там заборонили відвідувати ліси, щоб не допустити викриття позицій армії Білорусі та місць розташування її техніки.

Читайте також: На окупованих територіях півдня українці не сприймають рублі як валюту, загарбники змушені користуватись гривнями

На Сіверському напрямку російські окупанти далі обстрілюють зі стрілецької зброї та мінометів прикордонні райони України, а також проводять розвідку за допомогою безпілотників.

Водночас, за інформацією Генштабу, українські захисники завдали удару по скупченню особового складу й техніки росіян у районі села Долина, що на Слов'янському напрямку.

Раніше повідомлялося, що в Чорному морі в готовності до нанесення ударів по Україні наразі перебувають три надводних кораблі РФ та один підводний човен із сумарним залпом до 28 крилатих ракет.