UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Бериславському районі виявили тіла трьох мирних жителів, які загинули під час окупації

На тілах виявлено проломи черепа.

На звільненій території Бериславського району Херсонщини правоохоронці виявили тіла мирних жителів, які загинули під час окупації, повідомили в Офісі генпрокурора. За попередніми даними, останки тіл, знайдені у льоху одного з смт, належать трьом місцевим мешканцям.

«При первинному огляді скелетованих трупів виявлено тілесні ушкодження у вигляді переломів кісток черепа. Залишки загиблих спрямовані на проведення комплексу експертиз, зокрема ДНК-експертизи», – йдеться у повідомленні.

ОГП додали, що триває досудове розслідування щодо кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Читайте також: Україна повернула тіла ще 38 загиблих захисників

Нагадаємо, за час повномасштабного вторгнення РФ в Україну Національна поліція відкрила понад 42 тисячі кримінальних справ за фактами скоєння окупантами воєнних злочинів на території нашої країни. Це воєнні злочини, скоєні проти цивільного населення, для знищення громадянської інфраструктури, яка є прямим порушенням міжнародного гуманітарного права. Також наші правоохоронці встановили особи близько 168 тисяч російських окупантів.