UA / RU
Підтримати ZN.ua

У "7 ОМСБр" окупаційних військ масово дезертирували російські найманці – ІС

Командування бойовиків намагається доукомплектувати його за рахунок жителів тимчасово окупованих районів Луганської області.

У "7 мотострілецькій бригаді" російсько-окупаційних військ в Донбасі після відводу з передовою масово дезертирували найманці, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук. Командування бойовиків намагається доукомплектувати підрозділ колаборантами з числа жителів ОРЛО.

За даними ІС, більшість дезертирів "служили" в одному з батальйонів цієї бригади, і втекли після того, як він був виведений у пункт постійної дислокації (Брянка) "на відновлення". Бандформування оперувало на північному заході і півночі від Дебальцевого.

"У "7-й омсбр" окупаційних військ закінчилася ротація на передових позиціях.... Командування намагається активно доукомплектовувати (один з батальйонів) бойовиками з числа місцевих колаборантів, оскільки значна кількість російських найманців зі складу цього батальйону після його відводу з передової втекли назад у Росію", - пише Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Тим часом на тимчасово окупованій території Донецької області оперує група, укомплектована кадровими військовими Збройних сил РФ.

"У районі на північ від Пантелеймонівки, за напрямом на північ від Горлівки, оперує мобільна група РЕБ/РТР (радіоелектронної боротьби і радіотехнічної розвідки - ред.) противника.., укомплектована добре оснащеними кадровими військовослужбовцями ЗС РФ", - додає координатор ІС.

Крім цього, для забезпечення терористичної діяльності бойовики "Л-ДНР" за тиждень отримали з Росії близько 500 тонн паливно-мастильних матеріалів (з/д станція "Борисівка") і ешелон з боєприпасами для стрілецької зброї і снарядами для артилерійських систем різного калібру.

Як повідомляли у групі ІС, брак бойовиків у підрозділах "1 АК" терористичної організації "ДНР" становить від 70% до 40% в окремих частинах і має тенденцію до збільшення.

Відтоку терористів з лав НЗФ сприяють незадовільні умови "служби", погане матеріальне забезпечення та зневажливе ставлення до підлеглих військовослужбовців ЗС РФ.

Через брак бойовиків окупаційне командування змушене призивати на "службу" кримінальників та осіб, які мають алкогольну або наркотичну залежність. А також час від часу проводити "навчальні збори" для мирних мешканців окупованих районів Донбасу, зокрема, для студентів.