UA / RU
Підтримати ZN.ua

Біля 31-го блокпоста відбулася "танкова дуель", бойовики обстрілюють сили АТО і мирних жителів

25-й і 29-й блокпости зазнають обстрілів, нещодавно в районі пішла в атаку група танків бойовиків.

Бойовики продовжують інтенсивні обстріли позицій українських військових у зоні АТО, повідомили в штае операції.

"Найбільш напружена ситуація склалася в районі н. п. Дебальцеве. Вранці противник веде тут потужні обстріл позицій сил АТО. Наші військові ведуть контрбатарейну боротьбу", - йдеться у зведенні, випущеному станом на 14:00 четверга.

Як підкреслюють в штабі, Донецькому аеропорту тривають бої. "Вранці противник 5 раз обстріляв з РСЗВ "Град" позиції українських військ в районі населеного пункту Тоненьке. Обстріл з мінометів також зазнали Авдіївка та Мар'їнка", - йдеться в повідомленні. В районі Верхньоторецького бойовики кілька разів починали безуспішні атаки.

"В районі 29 і 31 блокпоста вранці бойовики вели обстріл наших позицій артилерії і "Градів" поблизу населених пунктів Кримське і Нижнє. Близько 10.00 тут зав'язалася танкова дуель. В результаті грамотних дій наших танкістів противник відійшов, зараз в районі спостерігається відносне затишшя", - зазначають в штабі.

На Маріупольському напрямку бойовики обстріляли позиції українських військ шість разів.

Також у штабі повідомили, що бойовики обстріляли житлові районв в Гранітному, а Авдіївський коксохім зазнав обстілу з "Граду"; інформація про постраждалих уточнюється.

Інформацію про обстріл 29-го і 25-го блокпоста українських військовослужбовців підтверджує командир добровольчого батальйону "Донбас", народний депутат України Семен Семенченко.

"Йдуть обстріл 25-го, 29-го блокпостів. Колони (техніки супротивника - ред.) проходять з Луганська до Стаханова, це окупована територія. Від Стаханова вони розподіляються ближче до блокпостам і в бік Дебальцеве. Зараз бойовики обстрілюють Новотошківку, Кримське, Щастя. Постраждало дуже багато житлових будинків. Поки ВСУ займає оборонну позицію. На цих блокпостах також присутні бійці "Донбасу" і Нацгвардії", - повідомив близько 14:30 Семенченко, передає "Інтерфакс-Україна".

Комбат не виключає, що на деяких блокпостах можливе повторення ситуації з 31-м блокпостом, підкресливши, що він є противником тактики відступу сил АТО зі своїх позицій. За його словами, на той час в районі 31-го блокпоста перебувала ворожа бронетехніка.

Близько 15:00 Семенченко повідомив, що українські війська знищили один з танків противника в ході відбиття атаки.

"29 блокпост намагалася обійти група ворожих танків. Потрапили під роздачу. Погана видимість через погоду. В результаті мінус один, решта відійшли", - написав він у Facebook.