UA / RU
Підтримати ZN.ua

У 2024 році Міноборони допустило до експлуатації у ЗСУ понад 60 нових зразків боєприпасів вітчизняного виробництва

Вони закуплені за кошти державного бюджету.

Міністерство оборони України спростило процедуру отримання номенклатурного коду НАТО для нових зразків озброєння і військової техніки (ОВТ) до 10 днів. Це дозволяє закуповувати зразки вітчизняного виробництва, які пройшли кодифікацію, за кошти державного бюджету, повідомляє пресслужба відомства.

Відтак, Міноборони за перше півріччя 2024 року допустило до використання у Збройних Силах України понад 60 нових зразків боєприпасів різних типів, усі з яких є вітчизняного виробництва. Це включає боєприпаси для безпілотних літальних апаратів, мінометні міни, артилерійські снаряди, засоби ближнього бою та набої до стрілецької зброї.

Читайте також: Міноборони підписало меморандум з ICEYE для покращення розвідувальної діяльності України

Особливу увагу приділено боєприпасам для безпілотників: з 60 нових зразків 50 належать саме до цієї категорії. Вони включають осколково-фугасні, кумулятивно-осколкові, комбінованої дії та багатоцільові боєприпаси, які різняться за вагою від кількох сотень грамів до кількох кілограмів. Крім того, значна частина нових боєприпасів складається з мінометних мін різних калібрів.

Нагадаємо, на сьогодні українське Міноборони, ЗСУ, а також інші складові сектору безпеки запровадили 324 стандарти НАТО. Перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк підкреслив, що Україна робить «домашнє завдання» та домагається більшої взаємосумісності з Альянсом, йдеться у повідомленні міністерства.