UA / RU
Підтримати ZN.ua

У 2023 році на полі бою буде більше озброєння українського виробництва — Маляр

Заступниця міністра розповіла про розширення українського арсеналу зброї.

У 2023 році на полі бою російсько-української війни буде більше озброєння українського виробництва, ніж було раніше. Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила на брифінгу у Military Media Center.

Чиновниця розповіла, що зараз лунають багато заяв лідерів різних країн на тему збільшення виробництва зброї та боєприпасів. За її словами, протягом року війни Україні вдалося стримати ворога, тому що Міністерство оборони шукало і купувало зброю по всьому світу.

"Одночасно минулого року велася системна робота з українськими виробниками. І в цьому році ми побачимо на полі бою більше якісного озброєння та техніки українського виробництва", - заявила Ганна Маляр.

Читайте також: Росіяни намагаються розширити наступ на лиманському напрямку – Маляр

Також заступниця міністра оборони додала, що Росії не вдалося досягти стратегічного успіху після початку агресії проти України та перемогти Збройні сили на полі бою.

"У четвер, 24 лютого 2022-го, Росія розпочала акт геноциду проти українців, внаслідок якого світ побачив справжнє обличчя русского міра. Москві не вдалося захопити ні море, ні повітря, ні навіть утримати ті території, які на початках вдалося загарбати", - заявила заступниця Міністра оборони.

Раніше Маляр розповідала, що війська Росії кинули всі наявні сили на оточення Бахмута.