UA / RU
Підтримати ZN.ua

У 2020 році піротехніки України знищили понад 40 тисяч вибухонебезпечних предметів

Тільки 17 серпня підрозділи ГСЧС виявили та вилучили 29 ВНП у Донецькій області.

Сьогодні, 19 серпня, повідомляється, що з початку поточного року піротехніки ГСЧС знищили 41 060 вибухонебезпечних предметів, в тому числі і 776 авіаційних бомб.

Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня в різних регіонах країни проводить роботи по обстеженню території, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн.

"Всього з початку року піротехнічні підрозділи ГСЧС вилучили і знищили 41 тисячу 060 вибухонебезпечних предметів (ВНП), в тому числі 776 авіаційних бомб", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті ДСНС.

Читайте також: У зоні ООС загинув український військовий, ще двоє постраждали

Крім того тривають роботи з розмінування звільнених територій Донецької і Луганської областей.

"Так, 17 серпня підрозділи ДСНС України на території Донецької області, де проводиться ООС, було обстежено 1,28 га території та виявлено та вилучено 29 ВНП. На Луганщині піротехнічними розрахунками було обстежено 1,4 га території області в Попаснянському та Новоайдарському районах, де виявлено та вилучено 17 артилерійських снарядів, 12 мінометних мін, 1 граната і 1 інший вибухонебезпечний предмет ", - підсумували в повідомленні.

Нагадаємо, поліцейські Луганській області запобігли терористичному акту й знешкодили вибухівку неподалік Сєвєродонецька.

Раніше ZN.UA писало, що гібридна війна, збройний конфлікт, агресивна політика Росії по відношенню до внутрішніх соціально-економічних і політичних процесів в Україні, спроби кремлівської влади підірвати основи підтримки нашої держави на міжнародному рівні - це, за оцінками Служби зовнішньої розвідки, головні загрози для України. Детальніше в матеріалі Валерія Кондратюка "Релакс не на часі".