UA / RU
Підтримати ZN.ua

У 120-й ОБрТрО спростували інформацію про розгром та колосальні втрати, яку поширюють родичі захисників. Але слухавку на гарячій лінії бригади не беруть

Там розповіли, що бійці розпочали складне та непросте зіткнення з ворожими силами, пообіцявши, що їм вже відправили підкріплення. 

У мережі активно поширюється інформація про те, що росіяни на одному з напрямків нібито розгромили 120-ту бригаду Територіальної оборони ЗСУ, яка зазнала колосальних втрат. Та її пресслужба на своїй сторінці у Facebook спростувала ці вкиди, назвавши їх дезінформацією. 

Там розповіли, що такі повідомлення поширюють родичі бійців бригади, які не володіють інформацією про ситуацію на відповідній ділянці фронту. Після цього російська пропаганда перетворює відповідні дописи на власні наративи.

"Один з батальйонів бригади, який виконує бойове завдання на донецькому напрямку, увійшов у складне та непросте зіткнення з ворожими силами. Наші бійці не кинули позиції, продовжили гідно виконувати завдання з оборони України, — сказано у повідомленні бригади. — Командування бригади миттєво відреагувало на запит військовослужбовців батальйону та вже направило додаткове підкріплення: як технічне, так і людське".  

Там додали, що захисники з гідністю продовжують свою роботу та захищають Україну. 

Читайте також: У Донецькій області проведуть примусову евакуацію дітей з ряду населених пунктів

Наразі невідомо, про який саме напрямок у Донецькій області йде мова і що саме там трапилося. Втім у коментарях до цього допису українці продовжують звинувачувати керівництво бригади у брехні. Вони розповідають, що рідні намагаються додзвонитися на гарячу лінію, аби дізнатися більше про ситуацію, але вона не працює. Журналісти ZN.UA також не отримали відповіді, зателефонувавши по номеру, вказаному на сторінці бригади у Facebook.