UA / RU
Підтримати ZN.ua

У "1+1" відреагували на свою появу в декларації Медведчука

На каналі запевняють, що інформація про кума Путіна і його дружину стала для них новиною.

Для медіагрупи "1+1 media" інформація про належність до структури власності телеканалу "1+1" дружини народного депутата Віктора Медведчука телеведучої Оксани Марченко є новиною.

"В останні дні в медіапросторі поширюється інформація про те, що кілька юридичних осіб, які є в структурі власності телеканалу "1+1", належать Оксані Марченко. Автори ресурсів посилаються на дані, зазначені в декларації Віктора Медведчука, яку нардеп оприлюднив нещодавно. Для "1+1 media" ця інформація є новою. Зараз юристи групи направили відповідні запити до компаній, які входять в структуру власності телеканалу", - сказано в заяві групи.

Своєю чергою інтернет-видання "Детектор медіа" звернулося по коментар до прессекретаря Медведчука Олега Бабаніна про те, який зв'язок має нардеп до "1+1", враховуючи власність Bolvik Ventures LTD. У розмові Бабанін зазначив, що зв'язок очевидний і пообіцяв допомогти з коментарем.

Оксана Марченко розмовляти відмовилася і порадила звернутися до її піар-менеджера.

Читайте також: Медведчук в Росії зустрівся з Путіним і його міністром – РосЗМІ

Раніше журналісти програми "Схеми" повідомили, що Медведчук зазначив у своїй майновій декларації за 2019 рік компанію, яка фігурує у структурі власності ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1".

Згідно зі ЗМІ, в декларації його дружина телеведуча Оксана Марченко - кінцева бенефіціарна власниця компанії Bolvik Ventures Ltd з Британських Віргінських островів. Ця фірма через ланцюжок інших компаній має у власності 24,66% в ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1", йдеться в повідомленні про структуру власності на сайті каналу "1+1" за станом на 2 березня 2020 року.

Нагадаємо, що Медведчук задекларував 60 млн грн доходів. З них, згідно з декларацією, 180 тис. - це зарплата народного депутата. При цьому, у декларації зазначено, що дружина Медведчука Оксана Марченко отримала 258 млн грн дивідендів.

На банківських рахунках Медведчука лежать 853 тис. 383 євро, 1 млн 219 тис. 783 грн, 23 327 тис. рублів і 2 швейцарських франка. Готівкою він задекларував 210 тис. доларів.

Марченко в банках зберігаються 4 млн 131 тис. 987 євро, 56 тис. 391 грн і 513 доларів. Готівкою у дружини Медведчука є 1 млн 800 тис євро.

Згідно з декларацією, голова ОПЗЖ володіє земельною ділянкою в Києві площею 61 634 кв. м, а також земельною ділянкою, площа якого становить 800 кв. М. Також Медведчук є власником двох житлових будинків - на 2113 кв. м і 311 кв. м. і господарських будівель площею 522 кв. м.

Читайте також: Зеленський відмовився позбавляти Медведчука звання заслуженого юриста України

Також відзначимо, що Медведчук зазначив у своїй декларації фрагмент Біблії Гуттенберга.

За словами вчених, одна сторінка Біблії Гутенберга сьогодні коштує дорожче, ніж будь-який з 18 автомобілів українського депутата.