UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туск запевняє, що Путін ніколи не пропонував йому поділити Україну

Слідом за Сікорським Туск відхрестився від скандальної історії.

Колишній голова польського уряду Дональд Туск заявляє, що президент Російської федерації Володимир Путін ніколи йому не пропонував поділити територію України.

Про це він сказав у п'ятницю в ефірі TOK FM, коментуючи скандал, який на початку тижня викликали слова екс-міністра закордонних справ, голови Сейму Радослава Сікорського в інтерв'ю Politico Magazine.

"На жодній із зустрічей із президентом Путіним жодна така пропозиція не була озвучена", - запевнив він.

Нагадаємо, слова Сікорського про те, що в 2008-му Путін на зустрічі з Туском пропонував Польщі розділити України, збурили польський політикум та громадськість. Голова партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський заявив, що таке тривале мовчання Сікорського свідчить про його безвідповідальність і почав вимагати його відставки з посади голови Сейму. Фактично слова Сікорського кинули тінь і на Туска, якого нещодавно обрали президентом Ради ЄС.

Дещо згодом сам Сікорський спочатку сказав, що його "неправильно зрозуміли", а потім й зовсім відмовився від своїх слів. "Мене зрадила пам'ять, бо, як виявилося, двосторонньої зустрічі Туск-Путін в Москві не було", - запевнив він.