UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туск закликав Росію припинити насильство в Донбасі

Президент Європейської ради закликав відвести озброєння і надати ОБСЄ доступ на окуповані території.

Загострення ситуації в Донбасі знову нагадало про пробеми, які несе агресія Росії, заявив президент Європейської ради Дональд Туск, повідомляє прес-служба Європейської ради.

"Порушення режиму припинення вогню за останні кілька днів продемонстрував новий рівень інтенсивності та жорстокості. Гуманітарна ситуація в Авдіївці стає критичною. Ми знову нагадуємо про виклики, які виникли через російську агресію на сході України, і про загрозу виконання Мінських домовленостей", - сказав він на зустрічі з прем'єр-міністром Лівії Фаезом аль-Сараджем.

Голова Європейської ради також підкреслив, що бойові дії повинні бути негайно припинені.

"Режим припинення вогню повинен дотримуватися. Росія повинна застосувати свій вплив на сепаратистів, яких вона підтримує, щоб вони припинили бойові дії", - підсумував Туск.

Нагадаємо, ситуація в зоні АТО серйозно загострилася: супротивник з 29 січня веде масований обстріл Авдіївки та її околиць, а підрозділи ЗСУ на позиціях біля населеного пункту відбили кілька спроб штурму. Обстріли Авдіївки з великокаліберної артилерії і РСЗВ вже призвели до серйозних руйнувань і жертв.

Через обстріли російської армії порушено тепло - та енергопостачання міста, у місті введено режим НС, призупинив роботу коксохімічний завод. Детальніше читайте в матеріалі "Бої під Авдіївкою: головне".